IZ TUŽILAŠTVA BiH POTVRDILI: Formiran predmet protiv Ratka Kovačevića

Tužilaštvo BiH "primilo je izvještaj Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH" koji se odnosi na sumnje da je portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko Kovačević počinio krivična djela pronevjera u službi i pranje novca, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

  • Vijesti

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

"Formiran je predmet i biće izvršene provjere", naveo je Grubešić.

U SIPA-i je za Srnu rečeno da je protiv Kovačevića, načelnika Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u UIO-u BiH, podnesena krivična prijava zbog sumnje da je UIO oštetio za oko 63.000 KM. Kovačeviću je stavljeno na teret da je u svojstvu načelnika Odjeljenja za komunikacije UIO-a BiH duži period od UIO-a naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život iako na to nije imao pravo.

Iz SIPA-e je potvrđeno da je Kovačević kao mjesto boravka prijavio Istočno Sarajevo i na osnovu toga naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...