PRIPREMITE SE: Evo kada stiže i koliko će koštati novi iPhone...

Čini se posve izvjesnim kako Apple ovogodišnje izdanje svojih pametnih telefona neće predstaviti do kraja ovog mjeseca. Nagađa se kako bi premijera mogla biti zakazana za nekoliko sedmica.

  • HiTec

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

Kako je do kraja septembra ostalo sedam dana, gotovo je sigurno kako će Apple predstavljanje novih iPhonea prolongirati za oktobar.

Evo pregleda najupornijih glasina povezanih uz novu generaciju smartfona diva iz Cupertina.

Zvat će se iPhone 12

Osim ako u Appleu ne pripremaju poveće iznenađenje, nova generacija njihovih pametnih telefona trebala bi nositi naziv iPhone 12.

Stižu četiri nova modela

5.4-inčni model, manji od ovogodišnjeg iPhonea 11 Pro
6.1-inčni model (kao i iPhone 11)
6.1-inčni model s boljim hardverskim značajkama
6.7-inčni Pro Max

Koliko će koštati novi iPhone?

Procjene govore kako bi se raspon cijena mogao kretati između 649 i 1.099 američkih dolara, ovisno o modelu.

Kad će biti predstavljeni?

Čini se izvjesnim kako će premijera iPhonea 12 biti održana tokom oktobra, vjerovatno sredinom tog mjeseca. To bi moglo značiti kako bi prvi modeli mogli biti pušteni u prodaju do kraja idućeg mjeseca, ostali u novembru.

Kako će izgledati novi iPhone?

Prema svemu sudeći, nalikovat će kombinaciji modela iPhone 5 i tablet računara iPad Pro. Napredniji modeli bi straga mogli imati modul s tri kamere i senzorom LIDAR za 3D skeniranje, dok bi ostali mogli imati dvije kamere. Kućište će i dalje biti aluminijsko, odnosno od nehrđajućeg čelika za jače modele.

Hoće li imati podršku za mreže 5G?

Kako sada stvari stoje, da.

Šta još očekivati?

U nove smartfone Apple će ugraditi novi procesor A14 Bionic, optimiziran za rad s umjetnom inteligencijom i proširenom stvarnošću.

Svi modeli mogli bi imati OLED zaslon, s frekvencijom osvježavanja 60 ili 120 herca.

Početni jeftiniji modeli bi mogli imati 64 gigabajta memorije za pohranu, skuplji 128 GB. Što se radne memorije tiče, očekuje se kako će prvi imati četiri, a drugi šest GB RAM-a.

Već duže se nagađa kako uz ovogodišnje modele neće biti isporučeni punjači i slušalice. Umjesto punjača bi se mogao pojaviti novi kabal tipa Lightning, pomoću kojeg će biti moguće koristiti druge računare ili adaptere s USB-C konektorom za punjenje.

(SB/Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...