RJEŠENJE IZMEĐU GRČKE I TURSKE NA VIDIKU?: Generalni sekretar NATO-a otkrio detalje pregovora

Generalni sekretar Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg saopćio je da je u tehničkim vojnim pregovorima između Turske i Grčke ostvaren dobar napredak, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

Nakon sastanka sa premijerom Španije Pedrom Sanchezom, Stoletenberg je komentirao vojne tehničke pregovore koje u sjedištu NATO-a vode delegacije Turske i Grčke radi utvrđivanja kriterija razgraničenja na istočnom Mediteranu i sprečavanja neželjenih događaja i nesreća u zračnom i pomorskom prostoru te regije.

“Održano je nekoliko takvih sastanaka i oni i dalje traju. Ostvaren je dobar pomak“, kazao je Stoltenberg.

Naglasivši da se radi o tehničkim vojnim pregovorima, Stoltenberg je kazao su oni kompatibilni s diplomatskim naporima koje Njemačka ulaže radi prevazilaženja krize na istočnom Mediteranu.

Stoltenberg je kazao da su ti njemački napori rezultirali jučerašnjim dogovorom o obnavljanju tursko-grčkih pregovora. Pozdravio je taj dogovor i najavio nastavak intenzivnih kontakata s turskim i grčkim liderima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...