U TK NA COVID-19 POZITIVNO NEKOLIKO UČENIKA I NASTAVNIKA: Ministrica kaže da nema mjesta panici, jer su svi slučajevi...

Koronavirus je potvrđen kod učenika u nekoliko osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona, a među zaraženima su i nastavnici u srednjim školama.

  • Društvo

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

Ovu informaciju za "Faktor" je potvrdila kantonalna ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić.

"Informacije o epidemiološkoj situaciji u školama dobijamo svakog petka. Prema posljednjem izvještaju, imamo devetero djece pozitivne na koronavirus u osnovnim školama na području TK te dva nastavnika u srednjim školama", rekla je ministrica Brašnjić. Ona ističe da nema mjesta panici, jer su svi slučajevi uočeni na vrijeme i implementiran je protokol propisan i prije nego što je počela školska godina.

"Dakle, zaraženi su uklonjeni iz nastavnog procesa na vrijeme i nije bilo potrebe da se bilo koja grupa učenika izolira. Sve je urađeno u skladu sa procjenama epidemiologa. U međuvremenu, nismo imali slučajeve širenja tako da zaista možemo reći da nema mjesta za paniku", navodi Brašnjić. Ministrica kaže da u ovom momentu ne želi u javnost ići s informacijom o kojim se školama radi, jer su ispoštovane sve potrebne mjere, urađena je dezinfekcija, a utvrđeno je da su poštovane i sve propisane mjere.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...