VUČIĆ DEMANTUJE KRIVOKAPIĆA: “Nisam imao nikakve aranžmane s Đukanovićem, on jedva da zna gdje se nalazi…”

Vučić je zamolio Krivokapića da "u najskorije vrijeme" upozna javnost o svim elementima navodne saradnje s Đukanovićem u "poslovnim varijantama".

  • Regija

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nikada nije imao poslovne aranžmane, kako je, navodno, tvrdio mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić.

Vučić je zamolio Krivokapića da "u najskorije vrijeme" upozna javnost o svim elementima navodne saradnje s Đukanovićem u "poslovnim varijantama".

"Siguran sam da će doneti dokaze ili reći da je lagao. Pošto tih dokaza nema, moraće da prizna da je govorio neistine, mada to nije jedina neistina. Mnogo neistina u ulozi Srbije u Crnoj Gori pre toga je izneo i Đukanović", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska Centra za osnovnu policijsku obuku u Beogradu.

Komentarišući navode da je s Đukanovićem sarađivao na projektu "Beograd na vodi", Vučić je kazao da "nikada nijednu riječ" nije razmijenio o toj temi s crnogorskim predsjednikom.

"Milo (Đukanović), koji dobro poznaje Beograd, jedva da zna gde se nalazi 'Beograd na vodi'. Za mene je najsmešnije što me u prethodnih 15 do 20 dana Milo optužuje da sam ga srušio, njegovi protivnici da sam mu pomogao, a danas su našli floskulu da sam hteo da oslabim Đukanovića, ali ne baš da ga srušim. Takve kontradiktornosti ste mogli da vidite u istim novinama i od istih ljudi da čujete", rekao je predsjednik Srbije, piše N1.rs.

Na navode o miješanju Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore, Vučić je rekao da su se i ta i druge zemlje regiona mnogo više miješale u unutrašnje stvari Srbije, posebno priznanjem nezavisnosti Kosova.

"Srbija samo želi da pokaže brigu za svoj narod, to je potpuno legitimno i u skladu s evropskim konvencijama. Mi imamo legitimno pravo da se borimo za ostvarivanje kolektivnih i svih ostalih prava Srba u Crnoj Gori", rekao je Vučić.

Govoreći o liderima nove vlasti u Crnoj Gori, Vučić je rekao da ne poznaje Krivokapića, Dritana Abazovića ni Aleksu Bečića, ali je dodao i da su za njega važni Andrija Mandić i Milan Knežević kao predstavnici Srba u toj zemlji.

Dodao je da vjeruje da će odnosi s Crnom Gorom biti normalni, jer kako je rekao, Srbija nema nikoga bližeg.

"To što svi oni žele da pokažu kako su daleko od Srbije, da nisu beogradske filijale, mi s tim nemamo problem. Mi ćemo da čekamo i uvek biti spremni da sačekamo našu braću za bolju saradnju. Sva vrata Srbije biće otvorena za našu braću iz Crne Gore", kazao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...