DRITAN POD BARAŽNOM VATROM BEOGRADA: "Posle Mila gori od Mila!"

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ne silazi s naslovnih stranica beogradskih prorežimskih tabloida, koji tvrde da je upravo Abazović krivac što u novoj vlasti Crne Gore neće biti Srba na ključnim pozicijama.

  • Regija

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 1

alt

Prorežimski tabloid "Informer" preko cijele naslovne stranice piše kako nikakvih promjena u Crnoj Gori neće biti, jer je, navodno, Dritan Abazović isti, ako ne i gori od Mila Đukanovića. "Informer" tvrdi da u novoj vladi Crne Gore neće biti Srba, što je potpuno netačno. "Informer" i njegovi nalogodavci znaju, naime, da će biti Srba, ali isto tako znaju da neće biti Srba u ključnim resorima za koje je Beograd posebno zainteresiran, a to su Ministarstvo odbrane, policije i tajne policije Crne Gore. Upućeni tvrde da je "glavni krivac" za to upravo Dritan Abazović, koji je, navodno, s najvažnijih međunarodnih adresa dobio izričit zadatak da ova tri resora ne smiju dobiti kadrovi koji su eksponenti zvaničnog Beograda. 

Jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine prethodio je sastanak čelnika triju pobjedničkih koalicija u manastiru Ostrog, jednoj od najvećih pravoslavnih svetinja u toj zemlji, na kojem je prosrpski DF odbio podržati Krivokapića za mandatara nove vlade. Sastanak u manastiru Ostrog organizirao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije Radović, koji je i tim činom potvrdio kako je on, zapravo, stvarni šef pobjedničke koalicije.

Sa svoja četiri mandata, Abazović drži ključeve nove vladajuće većine, a u DF-u su bijesni što se i budući premijer Krivokapić, a posebno Abazović, izričito protive da u budućoj vladi "najosjetljiviji" resori pripadnu prosrpskom DF-u.

Time su se potvrdila nagađanja prema kojima su takav zahtjev Abazoviću postavili inozemni partneri Crne Gore iz NATO-a, koji su insistirali da na čelnim mjestima u tri resora - policiji, odbrani i tajnoj policiji - ne smiju biti ljudi iz prosrpskog i proruskog DF-a.

Za ove resore posebno su bili zainteresirani Andrija Mandić, inače četnički vojvoda, zatim Milan Knežević, Nebojša Medojević i Marko Milačić, koji, zapravo, i stoje u pozadini kampanje protiv Abazovića, jer su i nakon ovih izbora kod podjele plijena ostali kratkih rukava. 

(Sl. B.)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...