“SB” NA LICU MJESTA; U SARAJEVU PROTEST PORODICA SMJEŠTENIH U ISIL-ovim KAMPOVIMA: Nehuman tretman, svakodnevne torture i smrtni ishodi… (FOTO)

Cilj okupljanja je skrenuti pažnju državnih vlasti na njihov povratak u Bosnu i Hercegovinu s obzirom na to da su uslovi u kojima oni borave veoma loši, a informacija o njihovom mogućem povratku nema.

  • Vijesti

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 0

U Sarajevu je počeo protest porodica žena i djece smještenih u kampovima “El-Hol” i “El-Roj”. Cilj je skrenuti pažnju državnih vlasti na njihov povratak u Bosnu i Hercegovinu s obzirom na to da su uslovi u kojima oni borave veoma loši, a informacija o njihovom mogućem povratku nema.

Radi se većinom o udovicama i suprugama bh. ISIL-ovaca koji su ih odveli na sirijska ratišta 2014. godine. Među njima je više od 56 djece u dva kampa "El-Holu" i "El-Roju". Kamp je pod kontrolom sirijskih snaga, ali i saveznika Kurda.

Pojedini su izloženi nehumanom tretmanu i nad njima se vrši psihička tortura. Prije dva mjeseca, jedna bh. državljanka je preminula u kampu, a iza nje je sam ostao šestogodišnji dječak.

Neki od roditelja kazali su danas kako nikada neće znati zašto su otišli, ali isto tako znaju da među njima ima onih koji ne bježe od odgovornosti samo da se vrate.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...