DIKTATURA UŽIVO: NOVINAR NIJE MOGAO DA PITA STEFANOVIĆA I BRNABIĆ: Vučić "danas odgovara"; Ja, ja, pa opet ja… GRAĐANI SRBIJE

Nije se predsjednik Srbije malo zanio, on je zaista rekao ono što jeste i kako jeste - šef svih šefova i pita se za sve.

  • Regija

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 0

"Ja, ja, ja, opet ja, pa ja, i opet ja. Mene, samo mene i isključivo mene da pitate za sve šta vas zanima, jer ja se pitam i odlučujem o svemu." Koju drugu poruku su građani Srbije i politički partneri mogli da dobiju nakon izjave Aleksandra Vučića da on danas odgovara na pitanja novinara, a ne ni Nebojša Stefanović niti Ana Brnabić.

Nije se predsjednik Srbije malo zanio, on je zaista rekao ono što jeste i kako jeste - šef svih šefova i pita se za sve, piše Direktno.rs.

Dakle, novinar N1 pokušao je danas u Makišu, nakon velike policijske svečanosti u Nastavnom centru, da postavi pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću (čiji resor danas slavi prijem novih policajaca) i premijerki Ani Brnabić, ali vrhovni komandant to nije dozvolio. 

- Samo ja danas odgovaram. Njih pitajte sutra i prekosutra, kad ja budem u Turskoj. 

U redu je, predsjedniče, ima Vas na televiziji toliko da nekima pripadne muka. Dajte i drugima koju minutu na televiziji, da nešto kažu pa nek' se preznojavaju ili "detoniraju" koliko hoće. 

Kako N1 piše, novinar je Vučiću zahvalio i rekao da onda nema pitanja, a predsjednik se nadovezao:

- Jeste li primetili, narode, oni mene više nemaju šta ni da pitaju. Zato što svaki put sve neistine i sve drugo što je plasirano u tim medijima, rasturim u paramparčad - kaže on samouvjereno.

Podsjetimo, Vučić je već tokom konferencije komentarisao rad medija nakon što su mediji prenijeli tekst u kojem iz NIN-a, u kojem je članica Savjeta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila da Savjet prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini i da "ko god dođe od vojvođanskih paora, svi govore da je Andrej (Vučić) glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega".

- Moj brat nema plac ni od jednog ara nigde u Vojvodini. Molim da me lažovi sa N1, NIN-a, Vremena, svi zajedno, odvedu na plac moga brata bilo gde u Vojvodini. Naravno da me nigde neće odvesti, jer to ne postoji nigde - rekao je Vučić.

Ne postoji ni strah u Srbiji, ni siromaštvo, ni beznađe, ni cenzura, ni diktatura. I predsjednik mora da ide kod Erdogana po još lekcija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...