SAOPĆENJE PDP-a, PONIŽENJE ZA ŠPIRIĆA: "On samo u BiH može nadzirati borbu protiv korupcije; To je isto kao kada biste lisicu..."

"Špirić, čovjek koji je već dvije godine na crnoj listi Vlade Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije, u BiH, zemlji apsurda, nadzire prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije", saopćili su iz PDP-a.

  • Politika

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 2

"Кada građani ove zemlje pomisle da su vlasti nanizale sve moguće apsurde, oni iznova iznenade novim, teško objašnjivim, odlukama", navodi se u saopćenju PDP-a i dodaje da je imenovanje Nikole Špirića za člana Кomisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, sada potvrđeno u „Službenom glasniku BiH“, s pravom podiglo buru u javnosti.

Dalje se navodi da Špirić, čovjek koji je već dvije godine na crnoj listi Vlade Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije, u BiH, zemlji apsurda, nadzire prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije. 

"Osim američke crne liste, Špirić je ostao upamćen i po objašnjenjima, piše BN TV, na koji način je stekao basnoslovnu imovinu, a koja graniče sa naučnom fantastikom, poput onoga da je sve stekao prodajom knjiga. Činjenica da čovjek biografije poput Špirićeve nadzire prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije, ukratko bi se mogla opisati samo jednom rečenicom - to je kao da su svjesno pustili lisicu u kokošinjac", sopćeno je iz PDP-a. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...