NOVE NEVOLJE NAVALJNOG: Dok je ležao u bolnici u Njemačkoj, u Rusiji mu...

"Bankovni račun ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog je zamrznut, a njegov stan u Moskvi je zaplijenjen zbog parnica", kaže njegova glasnogovornica Kira Jarmiš.

  • Svijet

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 0

Do toga je došlo dok se on oporavljao od trovanja u berlinskoj bolnici.

"To znači da Navaljni stan ne može da proda, donira ili stavi pod hipoteku", izjavila je Kira Jarmiš u videosnimku objavljenom na svom Twitter nalogu, prenosi Reuters. Imovina je Navaljnom oduzeta 27. augusta zbog sudske parnice koju ima sa školskom catering kompanijom.

Sud u Rusiji donio je u oktobru prošle godine presudu da Navaljni i njegovi saradnici moraju da plate štetu u visini od 1,4 miliona dolara za klevetanja školske catering kompanije, jer su u jednom videosnimku dovodili u pitanje kvalitet hrane koju pravi ta kompanija. Navaljni je prošlog mjeseca prebačen iz Rusije u Njemačku nakon trovanja, a zapadne zemlje traže objašnjenje od Kremlja, koji negira bilo kakvu umiješanost u incident.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...