"SLOBODNA BOSNA" OTKRIVA: Evo zašto je Radončić naglo počeo hvaliti Denisa Zvizdića

Mnogi se pitaju šta se krije u pozadini naglog zatopljenja odnosa između lidera SBB-a Fahrudina Radončića i potpredsjednika SDA Denisa Zvizdića.

  • Politika

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 20

Lider SBB-a Fahrudin Radončić napadno je promijenio odnos prema potpredsjedniku SDA Denisu Zvizdiću. Na stranicama “Dnevnog avaza” Zvizdić je donedavno bio tretiran kao vođa gatačkog klana, koji je u ovoj novini bio ekvivalent škaljarskom ili kavačkom klanu. Riječju, Zvizdić je, prema mišljenju “Avazovih” novinara, bio jedan od najneuspješnijih premijera Bosne i Hercegovine…

No, sve se stubokom promijenilo u posljednjih nekoliko sedmica, kada je lider SDA Bakir Izetbegović najavio mogućnost ponovnog kandidiranja za bošnjačkog člana Predsjedništva 2020. godine i kada je, nekako istovremeno, član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara podnio ostavku na tu stranačku funkciju, nakon čega su počele špekulacije da bi to uskoro mogao učiniti i njegov politički istomišljenik i srodnik Denis Zvizdić.

Radončić je brzo izračunao da bi mogao profitirati na potencijalnom sukobu Izetbegovića i Zvizdića pa je potpuno neočekivano javno kazao da bi Denis Zvizdić bio odličan kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH!

Radončić, zapravo, žarko priželjkuje paralelnu kandidaturu Denisa Zvizdića i Bakira Izetbegovića za funkciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Kako je riječ o dominantnim stranačkim figurama, SDA bi se sasvim sigurno ozbiljno podijelila te bi se tako stvorio prostor da Radončić napokon ispliva kao pobjednik predsjedničkih izbora i domogne se pozicije “prvog u Bošnjaka”.

Ako se Zvizdić zbilja kandidira za funkciju bošnjačkog člana Predsjedništva, što bi se sasvim sigurno desilo ako bi napustio SDA i zajedno s Čamparom i još nekoliko istomišljenika iz vrha SDA osnovao novu partiju, ne treba sumnjati da će ponovo u “Dnevnom avazu” biti tretiran kao nesposobni i korumpirani vođa "gatačkog klana"...

(Sl. B.)  

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...