I TARIK FILIPOVIĆ OSTAO JE ZATEČEN: Takmičara u „Milijunašu“ zbunilo pitanje o teniseru iz BiH pa je odustao…

U novoj sezoni popularnog kviza nema publike, koju sada zamjenjuje džoker "Tri znalca". Osim toga, novost je i da u igri "Najbrži prst" priliku da sjedne u vruću stolicu nasuprot Tariku odsad ima četvero takmičara.

  • Show

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Počela je nova sezona kviza "Tko želi biti milijunaš". S obzirom na trenutnu situaciju, uvedene su promjene pa se snimalo prema epidemiološkim pravilima snimanja, bez publike. 

Publiku od sada zamjenjuje džoker "Tri znalca", a čine ga tri takmičara koji su u povratničkoj sezoni "Milijunaša" osvojili po 125.000 kuna. Oni su Bruno Robert Kirinić iz Zagreba, Josip Buklijaš iz Vrgorca te Ivan Jurić iz Županje, a nalaze se u studiju. Kada zatraže taj džoker, takmičar se u odgovoru savjetuje s jednim od njih. Novost je i da u igri "Najbrži prst" priliku da sjedne u vruću stolicu nasuprot Tariku odsad ima četvero, a ne šest takmičara.

Sinoćnji prvi najbrži prst imao je 31-godišnji Neno Ružić iz Splita. Ekonomist po struci prvo je zapeo na petom pitanju zbunivši se oko slova koje u kratici OPEC označava naftu. No, uz malu asistenciju raspoloženog voditelja, ipak nije odgovorio slovo O, već je za konačan odgovor odabrao slovo P, prešavši prvi prag uz osvojenih 1.000 kuna.

Pomoć znalaca zatražio je na osmom pitanju ne bi li tačnim odgovorom imena osobe koja je bogatstvo stekla isplaćujući ranije investitore novcem kasnijih, usput uzimajući profit - osvojio 8.000 kuna. Ponuđena imena bila su Victor LustigJordan BelfortFrank Abagnale i Charles Ponzi. Neno je odabrao Ivana (naime, javio se i Josip) koji je rekao kako nije posve siguran dvojeći između Belforta i Ponzija. Neno se potom odlučio za Ponzija dobivši priliku otvoriti pitanje za dvostruko viši iznos.

Bilo je to, ujedno, i pitanje na kojem je upotrijebio poziv džokeru, svome bratu, upitavši ga zna li koja je kriza prethodila Prvom svjetskom ratu. Džoker je ustvrdio kako misli da je riječ o aprilskoj, no i da nema preveliku dozu sigurnosti u sugerirani odgovor. Natjecatelj je stoga odlučio upotrijebiti i posljednju pomoć, džoker "Pola-pola". No, njegov odabir ipak mu je donio 16.000 kuna.

- Da ne duljim puno, ja ću se zahvaliti i uzeti ovo što imam - rekao je Neno odnijevši spomenuti iznos od 16.000 kuna nakon što je dobio sportsko pitanje za prelazak drugoga praga. Pitanje koji je jedini domaći teniser uspio osvojiti ATP turnire u Zagrebu i Umagu.

Nakon odustajanja, zaključio je da bi to mogao biti Banjalučanin Ivan Ljubičić. Među teniskim asovima našli su se i Goran IvaniševićMario Ančić te Marin Čilić, a upravo bi mu odgovor imena potonjega osigurao otvaranje idućega pitanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...