NEVIĐEN SKANDAL TRESE AMERIKU: Mary Trump tuži američkog predsjednika i porodicu zbog prevare...

Mary Trump, nećakinja Donalda Trumpa, tužila je aktuelnog američkog predsjednika tvrdeći da su je on i drugi članovi porodice prevarili za desetke miliona dolara nasljedstva.

  • Svijet

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Tužba podnesena na sudu na Manhattanu u New Yorku protiv Donalda Trumpa, njegove sestre Maryanne Trump Barry i kompanije njegovog brata Roberta Trumpa, koji je umro u augustu, optužuje ih za "obijesnu prevaru" i urotu.

Te je tvrdnje Mary Trump iznijela i u svojoj nedavno objavljenoj knjizi "Previše i nikad dosta: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čovjeka na svijetu".

'Varanje im je način života'

Trumpove je optužila da su je "istisnuli" dok su pokušavali steći kontrolu nad imovinom njenog djeda Freda Trumpa, oca Donalda Trumpa, koji je umro 1999. godine.

"Varanje nije bio samo porodični posao, bio je to način života", piše u tužbi, prenosi Hina pozivajući se na Reuters.

U izjavi koju je novinarima dostavio njen advokat, Mary Trump kaže da su je optuženi "izdali, urotivši se da bi me pokrali, lažući o vrijednosti imovine koju sam naslijedila i nasamarivši me da se svega odreknem za djelić prave vrijednosti".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...