ČOVIĆ NI U STOCU NIJE MOGAO BEZ KOMŠIĆA: „Ovo što mi danas imamo je upravo stvaranje preduvjeta da legitimni predstavnici na svim razinama vlasti predstavljaju hrvatski narod…“

Obilježavanju 30. godišnjice Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Stolac prisustvovao je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

  • Mini market

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

“Ovo je jedan poseban jubilej, sve što radimo ovih 30. godina pokazuje jednu snagu zajedništva koja je rasla svih ovih godina, a posebno tamo gdje zajedništvo treba biti izraženije, kao ovdje u Stocu. Danas svjedočimo svemu onome što je Hrvatska demokratska zajednica značila za hrvatski narod, bila kralježnica, stožerna stranka hrvatskog naroda kako 1990., tako i danas“, kazao je Čović.

"O ovome vremenu od 30 godina ne treba posebno pričati, ovo je jedan specifičan način obilježavanja obljetnice, ali ono što svakako moramo naglasiti je, da nema HDZ-a, bojim se da bi puno projekata od Domovinskog rata u BiH izgledalo potpuno drugačije nego što izgleda danas. Puno stvari još nismo ostvarili, možda govorimo o temama o kojima smo govorili i 1996. i 2000. i 2010. A to će biti i dalje tako, dok ne uredimo BiH na način da potpuno osiguramo jednakopravnost hrvatskog naroda na svim razinama vlasti kao konstitutivnog naroda, a te izričaje čujete često ovih dana iz Republike Hrvatske i ne samo predstavnika HDZ-a nego i od onih koji su nas možda 10-15 godina unazad drugačije tretirali kada je u pitanju BiH. Ovo što mi danas imamo je upravo stvaranje preduvjeta da legitimni predstavnici na svim razinama vlasti predstavljaju hrvatski narod kao i druga dva naroda", kazao je Čović.

"Iskušenja su ispred HDZ-a u gradu koji je strateški interes hrvatskog naroda, ja sam to uvijek na skupovima ovdje naglašavao i ja se nadam da sve ono što smo mi trebali uvjetno sa viših razina pratiti kada je u pitanju Stolac, siguran sam da smo do kraja ispratili sukladno obećanjima koja smo davali i to će se nastaviti i ubuduće. Mi se trebamo okrenuti sebi i ne baviti se drugima kada je i ova razina vlasti u pitanju, raditi sve da osiguramo što kvalitetnije uvijete za život našega naroda ovdje, naše mladosti", kazao je Čović povodom 30. godišnjice HDZ-a BiH u Stocu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...