TRUMP JE OČAJAN, KORISTI STARI TRIK: "Biden će uništiti Floridu, otišao je previše lijevo"

Američki predsjednik Donald Trump boravio je u sklopu predizborne kampanje u Sjevernoj Karolini i na Floridi, nekim od saveznih država u kojima ishod predsjedničkih izbora nije „unaprijed“ poznat, te je poručio okupljenima da su planovi demokratskog kandidata Joea Bidena opasni za američku ekonomiju, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

  • Svijet

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

„Ako želite spasiti Ameriku, morate glasati“, rekao je hiljadama okupljenih pristalica na aerodromu u Jacksonvilleu, Florida.

Ustvrdio je kako je Biden previše lijevo za Amerikance te je upozorio da bi demokratski planovi za borbu protiv koronavirusa ugrozili ekonomiju.

Kritičari navode da Trump nije predstavio nacionalnu strategiju za borbu protiv koronavirusa, koji je usmrtio više od 200.000 ljudi u SAD-u, najviše na svijetu.

Pitanje zdravstva

Trump tvrdi kako će vakcina uskoro biti dostupna te je brzo ukinuo restrikcije nakon karantina u proljeće, koji je doveo do velikog povećanja stope nezaposlenosti.

„Bidenov će plan uništiti Floridu“, rekao je Trump te dodao: „Moj će plan uništiti virus.“

Ranije je u Charlotteu (Sjeverna Karolina) potpisao dvije izvršne uredbe, uključujući jednu kojom želi osigurati da građani sa postojećim zdravstvenim problemima zadrže osiguranje.

Trumpova administracija želi ukinuti tzv. „Obamacare“ kojima je, između ostalog, uvedeno da osobe sa postojećim zdravstvenim problemima ne plaćaju skuplju policu zdravstvenog osiguranja.

Amerikanci, pokazuju nacionalne ankete, više vjeruju Bidenu nego Trumpu po pitanju zdravstva, za razliku od ekonomije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...