OBUČEN DA NALAZI NAGAZNE MINE: Štakor dobio medalju za "hrabrost"

Pacov za otkrivanje mina dobio je nagradu za "hrabrost".

  • Šareni svijet

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Magawa, gigantski afrički vrećasti pacov, otkrio je 39 nagaznih mina i 28 neeksplodiranih sredstava otkako je završio obuku u dobrotvornoj organizaciji APOPO, koja je specijalizirana za dresuru životinja za otkrivanje nagaznih mina i tuberkuloze kod ljudi.

On je najuspješniji herojski pacov dobrotvorne organizacije nakon što je očistio više od 141.000 kvadratnih metara zemlje - što je ekvivalent 20 fudbalskih terena.

Magawa je formalno prepoznat za svoj rad i uručena mu je minijaturna zlatna medalja PDSA. Prvi je štakor u 77-godišnjoj historiji dobrotvorne organizacije koji je dobio takvu nagradu.

Magawa, a giant African pouched rat, has discovered 39 landmines and 28 items of unexploded ordnance since he was trained by a charity. He is pictured above wearing his miniature gold medal

Magawa, who is now nearing retirement age, can search the area of a tennis court in 30 minutes, something that would take a human with a metal detector up to four days

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...