CURE DETALJI O PADU AVIONA U SRBIJI: Jedan pilot poginuo, za drugim se traga

Vojni avion MIG 21 pao je u 9.15 sati u mjestu Brasina kod Loznice, na oko jedan kilometar od granične linije s BiH. Kako piše RTS, jedan pilot je poginuo, a za drugim se traga.

  • Regija

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

U 9.45 sati vatrogasna jedinica ugasila je požar na avionu, a pretragom terena u blizini mjesta pada aviona pronađeni su na više mjesta dijelovi ljudskog tijela, najvjerovatnije pilota.

Avion je potpuno uništen, a jedan policijski helikopter pretražuje teren iz zraka zbog navodne informacije da je u avionu bio još jedan pilot.

Na mjestu pada aviona povrijeđen je jedan civil, koji živi u blizini. Čovjek ima lakše povrede, opekotine po leđima i kolima Hitne pomoći prevezen je u MC Loznica.

Na licu mjesta se pojavio i vojni helikopter.

Ministarstvo odbrane Srbuje se ovim povodom i zvanično oglasilo saopćivši da je avion pregledan jutros u skladu sa svim predviđenim procedurama i da je nakon pregleda ustanovljeno da je ispravan i spreman za let.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...