POTVRĐENA VIJEST: U padu vojnog aviona u Srbiji poginula oba pilota

Dva pilota Ratnog zrakoplovstva i PVO Vojske Srbije poginula su danas u 9.10 sati prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  • Vijesti

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 2

Nakon obavještavanja svih članova porodica poginulih pilota, Ministarstvo će, kako se navodi, obavijestiti javnost o imenima pilota.

Podsjetimo, Ministarstvo odbrane Srbije saopćilo je ranije danas da se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka srušio avion MiG-21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, jedan kilometar od međudržavne granice s Bosnom i Hercegovinom. 

Zoran Obradović, tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Šapcu, kazao je novinarima da nije tačna vijest da se jedan pilot uspio spasiti, jer se katapultirao.

“Nažalost, oba pilota su poginula”, kazao je Obradović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom pogibije dva pilota Ratnog zrakoplovstva i PVO Vojske Srbije.

Avion MiG-21 Vojske Srbije, koji se jutros u 9.10 sati srušio kod Malog Zvornika, pregledan je jutros u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let, saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama, u nesreći kod Malog Zvornika stradali su piloti Zvonko Vasiljević i Dejan Krsnik.

alt

alt

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...