IMA I IZNENAĐENJA: Vozači ovih automobila imaju najviše kazni za prebrzu vožnju...

Zvuči nevjerovatno, ali Ford Mustang i BMW nisu izbor prekršilaca iz top 10.

  • Auto

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Ali, zato su se na popisu našle neke druge jurilice, čak i one za čije se vozače mislilo da su samo vikend-trkači, neskloni divljanju izvan staze. 

Na prvom mjestu studije koju je obavila kompanija "Insurify" su vozači Subarua, točnije WRX-a. Naime, čak 20,49 posto vozača ovog bolida već je imalo kaznu za preveliku brzinu. Na drugom mjestu su vozači Golfa GTI sa 17,38 posto, a trećeplasirani je opet Subaru, ali obična Impreza (15,9 posto).

Na popisu se nalaze još i domaće zvijeri iz Dodgea (Dart, Challenger), ali i vrlo dostupni Hyundai Veloster. Jedno od većih iznenađenja je Dodge Ram 2500, moćni kamionet koji mnogi doživljavaju kao radno vozilo.

Recimo i kako studija obuhvata čak 2,5 miliona osiguranika pa rezultati sasvim sigurno imaju svoju težinu. Također, nacionalni prosjek u SAD-u je 10,54 posto, što znači da se vozači ovih automobila itekako ističu u svom stilu vožnje. 

U svakom slučaju, odlična ideja za sličnu studiju i na cestama u regionu.

Šta mislite, ko bi bio neslavni pobjednik?

Ilustracija: Index Auto

(SB/Index Auto)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...