OVAKVA PORUKA IZ MOSTARA NIKAD RANIJE NIJE STIGLA: Čovićev portal genocidni rat u BiH nazvao "oružanim ustankom Srba za odbranu konstitutivnosti"

U još jednom u nizu tekstova kojima se pokušava osporiti ono što je utvrđeno u presudi Evropskog suda za ljudska prava, odnosno da je tzv. "konstitutivnost naroda" u suprotnosti sa EU, portal Dnevnik.ba iznio je do sada neviđenu interpretaciju, koja se do sada nije mogla čuti iz Čovićevih političkih krugova.

  • Mini market

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

I ovaj put, naravno, meta je bio član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji se poziva na presude Evropskog suda za ljudska prava u kontekstu famozne konstitutivnosti, međutim zanimljivo je u pisanju Čovićevog portala nešto sasvim treće.

Naime, portal pod kontrolom Dragana Čovića, agresiju na državu Bosnu i Hercegovinu, genocid i ratne zločine koji su počinjeni od strane velikosrpske politike, a u kojima su velikim brojem stradali i Hrvati, o čemu svjedoči i potpuni nestanak Hrvata sa prostora današnjeg entiteta RS, nazvao je ni manje ni više nego Oružanim ustankom Srba za odbranu konstitutuvnosti.

"Oružanim ustankom protiv protuustavne volje i preglasavanja od strane Hrvata i Bošnjaka Srbi u BiH obranili su svoju konstitutivnost", piše Dnevnik.ba.

Iz navedenog je potpuno jasno, da su se mediji pod kontrolom Dragana Čovića, baš kao i HDZ, stavili u potpunu službu velikosrpske politike. Kao što o tome svjedoči Čovićevo prosrpsko djelovanje zajedno sa Dodikom, tako tome zorno svjedoči i gore navedena interpretacija rata od strane Čovićevog medijskog organa.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...