ŽUTO I NARANDŽASTO UPOZORENJE ZA VEĆINU TERITORIJE NAŠE DRŽAVE: Najteža situacija mogla bi biti...

...u Trebinju i u Mostaru.

  • Vijesti

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Meteoalarm BiH izdao je danas žuto upozorenje za većinu teritorije BiH zbog pojačanog vjetra, grmljavine i kiše, a narandžasto upozorenje za područje Mostara i Trebinja zbog obilnih padavina, objavljeno je na sajtu Hidrometeorološkog zavoda RS-a.

Na području Trebinja očekuju se obilne padavine, česti i lokalno jači grmljavinski procesi, kao i mjestimično pojačan vjetar, zbog čega je izdato narandžasto upozorenje koje upozorava na opasno vrijeme, a materijalne štete, ali i ljudske žrtve su moguće. Na području Mostara prognozira se između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. Na ovom području moguća je i grmljavina, a povremeno se očekuju udari vjetra južnog smjera.

Na području Banje Luke i Prijedora očekuju se lokalni grmljavinski procesi i mjestimično pojačan vjetar. Na području Foče žuti meteoalarm upozorava na pojačan vjetar, grmljavinu i kišu, a na području Višegrada, Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Livna samo na pojačan vjetar.

(BHRT) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...