OVA ČINJENICA DODATNO KOMPLIKUJE ISTRAGU: Vulin otkrio šta je nedostajalo srušenom avionu Vojske Srbije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da dvije stručne komisije na terenu rade na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima su nedaleko od Malog Zvornika u padu vojnog aviona poginula dva pripadnika Vojske Srbije.

  • Regija

  • 25. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 6

Vulin je za RTS rekao da "ne može da ih požuruje" i da ne može da kaže kada će biti poznati rezultati istrage, ali da će članovi komisija "dati sve od sebe" i da će nalaze prvo dostaviti nadležnom tužilaštvu koje će odlučiti da li će i kada oni biti proslijeđeni javnosti.

Ministar odbrane Srbije je naveo da avion nije imao crnu kutiju, kao i da je u pitanju bio redovan letački zadatak kakvi se obavljaju svakodnevno.

"Strašna tragedija je pogodila i Vojsku Srbije i naš narod. Tragedije kada se dese uvijek strašno zabole", rekao je Vulin i dodao da svaki put kada neko poleti zna da rizik postoji.

Prema njegovim riječima, nijedan vojni avion ne može da poleti "a da nema pet potpisa", i to potpise četiri mehaničara i drugih koji provjeravaju avion, a peti je potpis samog pilota.

Lovački avion Mig-21 Vojske Srbije srušio se jutros u 9.10 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, a poginula su oba pilota - major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, dok je povrijeđen mještanin u čije je dvorište avion pao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...