EVROPA SE NALAZI U VELIKOJ OPASNOSTI: WHO upozorio da se prenošenje virusa mora...

Brzina prenošenja zaraze Covid-19 i hospitalizovanja rastu u Evropi, izjavio je direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za vanredne situacije Mike Ryan.

  • Svijet

  • 25. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 0

On je rekao da vlasti u Evropi moraju zaustaviti širenje epidemije koronavirusa pred sezonu gripe.

“Evropa ima puno posla da uradi kako bi stabilizovala situaciju i dovela prenošenje virusa pod kontrolu”, istakao je Ryan, koji je ljekar po struci.

Rajan je upozorio da se na velikom dijelu kontinenta registruje zabrinjavajući porast broja zaraženih.

Epidemiolog WHO Maria Van Kerkhove podsjetila je da je tek kraj septembra i da još nije počela sezona gripa, te da je organizacija zabrinuta zbog mogućnosti da se trend nastavi u pogrešnom smjeru.

Ona je naglasila da su rano hospitalizovanje i upotreba steroida deksametazon spasili živote.

“Želimo da izbjegnemo zatvaranje na državnom nivou kao što je to bio slučaj u početku”, dodala je Van Kerkhove.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...