BAJEVIĆ POTVRDIO: Evo bez kojih ćemo fudbalera igrati u baražu...

Duško Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, rekao je jutros za N1 da u susretima predstojećeg baraža za Evropsko prvenstvo neće računati na Tonija Šunjića i Adnana Kovačevića.

  • Sport

  • 26. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 0

''Imamo već dva otkaza, Toni Šunjić je prešao u Kinu iz Rusije, tamo je u karantinu, neće imati nikakvog izlaska. Adnan Kovačević je povrijeđen i na njih dvojicu nećemo računati'', pojasnio je on.

Govoreći o prethodnim utakmicama reprezentacije protiv Italije i Poljske, selektor Bajević je rekao da je htio provjeriti na koga može računati.

''Imali smo igrača koji nisu mogli da dođu zbog korone, povreda i drugih stvari. Imali smo malo igrača. Htio sam da dam šansu igračima koji su tu, koji dolaze, a nisu dobili šansu. Htio sam da vidim igrače na koje mogu da računam. Imam jednu bolju sliku za sve igrače, kako da se suprotstavimo. Mislim da je najvažnija utakmica protiv Sjeverne Irske'', rekao je selektor Bajević za N1.

S kakvim će snagama "Zmajevi" na Irce? Kakvu igru možemo očekivati?

''Ne mogu vam kazati koliko će se razlikovati igra. Treba vidjeti koga ćemo imati, nismo sigurni koje ćemo igrače dobiti. Ne bih volio da bude kiša. Reprezentacija Sjeverne Irske igra izuzetno snažno, bore se za svaku loptu, onaj stil engleski i oni igraju'', ispričao je Bajević iskoristivši priliku da pohvali nastupe bh. klubova u Evropi proteklih sedmica. 

On je naglasio da su transfer-špekulacije o budućnosti Edina Džeke isključivo stvar samog igrača, koji treba donijeti odluku. Istaknuo je da mu želi sve najbolje, uz nadu da će izabrati ono što je najbolje za njega i reprezentaciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...