SDS S NOVIM SLOGANOM IZLAZI NA BOJNO POLJE PROTIV DODIKA: Šarović poručuje: ”Sazrelo je vrijeme za promjene…”

Šarović je poručio da će se SDS boriti za ravnopravnost, poštenje, poštovanje, razumijevanje, solidarnost, napredak, zajedništvo i ljubav.

  • Politika

  • 26. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 2

Srpska demokratska stranka danas je predstavila slogan "Za Srpsku po mjeri svih nas", s kojim će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da slogan SDS-a šalje poruku da se mora prestati sa politikom podjela, koja je veoma štetna po Republiku Srpsku i njene građane. 

Šarović je tom prilikom poručio da Republika Srpska i njene opštine i gradovi moraju krenuti naprijed i da više nema vremena za čekanje.

"Sazrelo je vrijeme za promjene i brojne su okolnosti koje idu tome u prilog. Vjerujemo da Srpska demokratska stranka, zajedno sa svojim partnerima na ovim izborima, može biti uspješna i pobjednička“, kazao je Šarović, istaknuvši da će SDS pred glasače izaći s kvalitetnim kandidatima i programom za lokalne izbore, piše BNTV.

Navodi da će SDS voditi pozitivnu kampanju s jasno izraženim ciljevima.

"Zato Srpska demokratska stranka na ove izbore izlazi s jasnom porukom i jasnim ciljem: Izgradimo Srpsku po mjeri svih nas! I budite uvjereni, mi ćemo to zajedno s narodom i učiniti“, kazao je Šarović.

On je poručio da će se SDS boriti za ravnopravnost, poštenje, poštovanje, razumijevanje, solidarnost, napredak, zajedništvo i ljubav.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević rekao je da SDS, kao državotvorna stranka, ponovo ima najveću odgovornost za povratak našeg društva izvornim ljudskim i demokratskim vrjednostima na kojima je prije 28 godina stvorena Republika Srpska.

Da bi se stanje i trendovi u društvu promijenili nabolje, neophodne su sveobuhvatne i konzistentne političke promjene, uz potpuni zaokret u vođenju politike i strategije razvoja.

"U protivnom, Republika Srpska će postati posjed u vlasništvu desetak porodica vladajuće oligarhije i stranog kapitala", upozorio je Miličević.

Miroslav Lučić, predsjednik Konferencije o lokalnoj samoupravi SDS-a (KOLOS), rekao je da je nejednak tretman opština i gradova od aktuelne vlasti doveo do toga da se razvoj lokalnih zajednica odvija neuravnoteženo. 

"Najveće negativne posljedice u budućnosti imat će izrazito nerazvijene, nerazvijene i srednje razvijene opštine. Postavlja se pitanje opstanka Republike, jer bez stanovništva, nema ni održive teritorije, a bijela kuga itekako uzima danak. Iz izloženog se jasno vidi snažna potreba da se podrži svestrani razvoj većine lokalnih zajednica i da se fokus javnih investicija promijeni i preusmjeri prema rješavanju te vrste problema“, rekao je Lučić.

alt

Foto: BNTV

Zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić rekao je da bi građani Republike Srpske živjeli mnogo bolje kada bi se njeni resursi stavili u funkciju razvoja. 

"Resursi u svrhu razvoja, a ne u svrhu pljačke i bogaćenja pojedinaca, obezbijediće nova radna mjesta za našu mladost i život u Republici Srpskoj. Pokrenimo se i iskoristimo naše razvojne potencijale. Znamo kako može i kako treba. Za budućnost Republike Srpske. Izgradimo Srpsku po mjeri svih nas“, poručio je Savić.

Maja Dragojević-Stojić, član Predsjedništva SDS-a, kazala je da je aktuelna situacija sa pandemijom koronavirusa pokazala da zdravlje nema cijenu i da se politika zdravstva mora generalno mijenjati. 

"Domovima zdravlja moraju upravljati menadžeri visoke stručnosti, profesionalnosti, odgovornosti i spremnosti za kontinuirano usavršavanje i praćenje savremenih tokova medicine, koji će im omogućiti da uspješno rukovode ustanovom“, kazala je Dragojević-Stojić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...