VAR PRESUDIO NAKON UTAKMICE: Manchester stigao do pobjede nakon što je sudija odsvirao kraj! (VIDEO)

Nogometaši Manchester Uniteda došli su do pobjede 3-2 (1-1) na gostovanju kod Brightona u ludoj završnici prvog subotnjeg dvoboja 3. kola engleskog prvenstva.

  • Sport

  • 26. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 0

Nakon ovog dvoboja će uzrečica 'gotovo je kad sudija odsvira kraj' mora biti prepravljena. Naime, sudija Chris Kavanagh je označio kraj utakmice pri rezultatu 2:2, ali je potom na upozorenje iz VAR sobe pregledao snimku posljednje akcije Uniteda i dosudio jedanaesterac, jer je lopta pogodila u ruku domaćeg napadača Neala Maupaya, nakon što je glavom pucao Harry Maguire. Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

Bruno Fernandes je bio precizni izvođač za pobjedu 3:2 u dvoboju prepunom preokreta i koji je završio u 100-oj minuti.

Nesretni Maupay je doveo Brighton u vodstvo u 40. minuti iz kaznenog udarca. No, tri minute poslije je Manchester došao do izjednačenja nesretnim autogolom Dunka.

U 55. minuti Marcus Rashford je lažnjacima prevario pola domaće odbrane i pogodio za vodstvo Manchestera, koje su gosti držali do posljednje minute sudijskog dodatka, kad je Solomon March izjednačio na 2:2.

Manchesteru je s tri boda iz dvije utakmice na 13. mjestu, a Brighton je s istim brojem bodova, ali iz tri nastupa, na desetom mjestu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...