KONFLIKTNI MILE: "Dodikova retorika tjera mlade ljude iz BiH, a ponajviše Srbe"

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) smatra da retorika člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kojom stalno priziva nove sukobe i podjele, promovirajući mržnju prema vlastitoj državi, tjera mlade ljude iz BiH, a ponajviše Srbe.

  • Politika

  • 27. Sep. 2020  27. Sep. 2020

  • 12

''S obzirom da su članu Predsjedništva BiH Dodiku posljednjih dana puna usta konstitutivnosti i poštivanja prava konstitutivnih naroda u državi BiH, pozivamo ga da u onim sredinama u kojima je njegova politička opcija na vlasti, odmah prekine sa kršenjem konsitutivnosti i omogući bošnjačkom i hrvatskom narodu pravo na izučavanje maternjeg jezika, pravo na zapošljavanje, pravo na imovinu i druga prava koja im je oduzeo.

Svjedoci smo da se u državi Bosni i Hercegovini konstitutivnost najviše negira i ne poštuje upravo u sredinama u kojima je vlast Dodikova politička stranka'', navode iz Asocijacije mladih SDA.

Posebno su pozvali hrvatski narod u BiH i njegove političke predstavnike da ne dozvole da ih Dodik uvlači u sukob sa bošnjačkim narodom sa kojim trebaju da budu prijatelji i prirodni saveznici jer žive izmiješani po cijeloj terotoriji BiH i dijele iste strateške ciljeve članstva u EU i NATO.

Nažalost, kako dodaju iz ove asocijacije, Hrvata skoro da i nema u onim sredinama u kojima ih je bilo prije agresije na BiH, a koje prema sadašnjem unutrašnjem ustroju BiH, pripadaju entitetu RS.

Također su pozivali i srpski narod da ne dozvole da ih Dodik straši Bošnjacima i da ih raspirivanjem mržnje pokuša nanovo zavaditi sa komšijama.

''Vrijeme je da se konačno okrenemo jedni drugima i počnemo izgrađivati zajedničku nam državu Bosnu i Hercegovinu na dobrobit svih naroda i građana koji u njoj žive'', poručuju iz Asocijacije mladih SDA.

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...