GOLIJADA NA ETIHADU: Guardiola prvi put u karijeri kod kuće primio pet golova! (VIDEO)

U derbiju trećeg kola engleskog prvenstva Leicester City je na stadionu Etihad pobijedio Manchester City sa 5-2 uz tri gola Jamiea Vardyja!

  • Sport

  • 27. Sep. 2020  

  • 0

 

To je prvi put u 686 utakmica koje je Pep Guardiola odradio kao trener da je njegova ekipa primila čak pet golova, te prvi put u 438 domaćih utakmica "Građana" da su na Etihadu dobili "petardu".

City je poveo već u 4. minuti golom Riyada Mahreza, no gosti su uzvratili sa četiri gola u nizu. Tri je postigao Vardy (37-11m, 54, 58-11m). a jednog James Maddison (77). Tračak nade 'Građanima' vratio je Nathan Ake smanjivši u 84. minuti na 2-4, no četiri minute kasnije sve je bilo gotova kada je Youri Tielemans iz trećeg jedanaesterca na utakmici pogodio za 5-2.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...