KO BI SE OVOME NADAO: Završena sezona u Neumu, niko nije očekivao ovakav rezultat… (VIDEO)

Od marta do maja vladao je pesimizam kada se govorilo o ljetnoj sezoni. Međutim, zbog odluka o zatvaranju granica Hrvatske i Crne Gore, turizam je u Neumu gotovo preko noći procvjetao.

  • Ekonomija

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Turistički radnici u jedinom bosanskohercegovačkom gradu na Jadranu očekivali su crni scenarij, ali on se, srećom, nije ostvario.

Uprkos lošim prognozama kakve su bile na početku, Neumljani na već sada završenu sezonu gledaju s velikim zadovoljstvom. Imali su više posjetilaca nego što su očekivali, a te blagodati neće osjetiti samo ovdje, u Neumu, već će se osjetiti i u cijeloj Bosni i Hercegovini“.

DRAŽEN OBAD, privatni ugostitelj iz Neuma

„Možemo reći da smo zadovoljni s obzirom da su očekivanja bila ravna nuli. Ove godine možemo čak i reći da smo prešišali prošlu godinu u privatnome sektoru što nije u ovom slučaju, nažalost, slučaj za naše velike hotelijere koji su sami nosioci privrede grada Neuma.“

ANTONIO, Neum

"Dosta je ljudi očekivalo da ništa neće bit’ pa nas je iznenadilo sve ono na vrat-na nos u zadnji tren, pripreme, sve. Ali dobro je, mi smo spremni na sve.“

ZLATAN, Sarajevo

„Sezona je bila intenzivna. Što se mene tiče, ja sam ipak malo izbjegavao gužvu i ostalo s obzirom na pandemiju ali sve u svemu bilo je lijepo.“

FAHRUDIN, Doboj

„Lijepe su plaže. Prilično čiste. Nisu baš ono prljave. Šta mi smeta – manje turista je sad i onda su restorani sve u red zatvoreni i to je onda malo teže za negdje ručat', večerat' i tako.“

Iako je ljetna sezona premašila sva očekivanja, jesen i zima veoma su upitni budući da su sva kongresna zbivanja dosad otkazana, a upravo su od kongresa jesen i zimu hoteli preživljavali.

Već se pomalo i razmišlja o dočeku Nove godine, a hotelijeri u Neumu očekuju da će sve rezervacije za tu noć biti otkazane. Sada, kad je ljetna sezona završena, valja zimu dobro iskoristi kako bi se ovogodišnje gosti ponovno vratili, a nove već sljedeće ljeto privukli na bosanskohercegovačku obalu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...