SAMO JE NEBO GRANICA: Gigant iz Tešnja osvaja najveća tržišta u Evropi...

Prije tačno godinu dana, kompanija "Madi" iz Tešnja izvezla je prvu isporuku na tržište Evropske unije. Od tada su, između ostalog, osvojili najveće evropsko tržište – njemačko.

  • Ekonomija

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 1

Od tada pa do danas, njihovo tržište je prošireno, osim na tržišta susjednih zemalja, i na Njemačku, Švedsku i Hrvatsku.

– Nastojimo otvoriti i nova tržišta te svakodnevno imamo upite i sastanke, o čemu svjedoče i intenzivni sastanci sa potencijalnim kupcima. Jako je pozitivno da potencijalni kupci s novih tržišta dolaze nama, prvi inicirajući razgovore – navode iz kompanije.

Dalje nastavljaju sa svojim planovima, kako kažu, “ponosni što smo potvrdili našu lidersku poziciju, ne samo kao najveća mesna industrija u BiH nego i kao kompanija koja postavlja stazu kojom će ići drugi bh. izvoznici iz mesne industrije”.

– U proteklih 12 mjeseci bilo je mnogo poteškoća i neizvjesnosti s kojima se suočava svjetska privreda i u tom smislu teško je predvidjeti šta budućnost nosi s obzirom na to da je situacija s Covidom-19 još jedna velika nepoznanica. Međutim, "Madi" je odlučan da, prije svega, bude odgovorna domaća kompanija, koja će najprije štititi interese domaćeg tržišta i kontinuirano snabdijevanje pilećim mesom i mesnim prerađevinama – ističu iz ove firme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...