DRITAN U NOVIM PROBLEMIMA: Na njegovu funkciju puca prosrpski političar, nova Vlada Crne Gore imat će ustroj kao Vlada Srbije kada je Vučić bio…

Riječ je o funkciji potpredsjednika Vlade, koordinatora svih sigurnosnih službi, prenosi CdM saznanja "Dnevnih novina" iz izvora bliskih vladajućoj većini.

  • Regija

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Lider GP URA Dritan Abazović i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević mogući su kandidati vladajuće tročlane koalicije za "moćnu" funkciju, piše CdM.

Dok Abazovića otvoreno “guraju” ambasade zapadnoevropskih država u Podgorici, dotle Nebojša Medojević, koji ne krije želju da obavlja dužnost u vezi sa sigurnosti, za ovu funkciju ima podršku Demokratskog fronta.

U pitanju je, najvjerovatnije, nova organizacija Vlade Crne Gore koja neodoljivo podsjeća na organizaciju Vlade Srbije iz 2012. godine, kada je premijer bio Ivica Dačić, ističe se dalje u tekstu.

Tada je funkcija prvog potpredsednika Vlade Srbije i koordinatora svih sigurnosnih službi pripala Aleksandru Vučiću. Osim toga, Vučić je obavljao dužnost ministra odbrane, a bio je zadužen za sigurnost i borbu protiv korupcije.

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović kazao je ranije da očekuje da u sektorima koji se tiču nacionalne sigurnosti ne budu “neozbiljni ljudi”.

Na pitanje ko su neozbiljni ljudi, Abazović je rekao da se zna na koga se to odnosi, aludirajući na funkcionere DF-a.

On je i ranije izričito tražio da lideri Fronta ne budu ministri u novoj Vladi. S druge strane, Medojević je kazao da jedino kriminalci i šverceri ne podržavaju njegovo učešće u Vladi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...