POZNATI ARMENCI DIGLI SE NA NOGE: Među njima i Džekin saigrač iz Rome, ali i Kim Kardashian

Kažu da će uvijek biti uz svoju naciju.

  • Show

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Sukob koji se u nedjelju rasplamsao u Nagorno-Karabahu, glavna je svjetska tema, a na društvenim mrežama oglasile su se mnoge uspješne popularne ličnosti armenskog porijekla, koje su osudile nasilje, prenose agencije.

Najpoznatiji armenski fudbaler i kapiten reprezentacije Armenije Henrikh Mkhitaryan, saigrač Edina Džeke iz Rome, koji je igrao i za Arsenal, Manchester United i Borussiju Dortmund, uputio je apel povodom sukoba koji su se rasplamsali u Nagorno-Karabahu.

"Probudio sam se jutros uz vijesti o velikom napadu azerbejdžanske vojske na Nagorno-Karabah i civilnim ciljevima u Stepanakertu i okolnim oblastima. Pozivam međunarodnu zajednicu da hitno reaguje i pomogne da se zaustave vojne akcije protiv regionalnog mira i sigurnosti", naveo je on na Twitteru.

​"Imamo neotuđivo pravo da živimo u svojoj domovini bez egzistencijalnih prijetnji. Naša djeca imaju pravo da žive u miru, a ne da se sakrivaju u skloništima. Uvijek ću biti uz svoju naciju", dodao je.

I američka reality zvijezda Kim Kardashian, čija je porodica porijeklom iz Armenije, reagovala je povodom sukoba u Nagorno-Karabahu i pozvala Azerbejdžan da obustavi "ofanzivnu upotrebu sile" protiv Armenaca. 

Sada očekujemo i reakcije poznatih ličnosti azerbejdžanskog porijekla.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...