JONE, TI ŽIVIŠ VJEČNO: Rumuni izabrali gradonačelnika koji je umro prije dvije sedmice; Dobio je povjerenje...

...čak 64 posto glasača.

  • Šareni svijet

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Mještani varoši Deveselu na jugu Rumunije ponovo su za gradonačelnika izabrali Jona Alimana iako je on preminuo prije dvije sedmice usljed komplikacija s Covidom-19, navodeći da je izvanredno obavljao svoj posao i da posthumno zaslužuje pobjedu.

Na snimcima emitovanim na društvenim mrežama, vidi se više desetina mještana kako kod humke Alimana pale svijeće nakon završetka lokalnih izbora. Prema rezultatima izbora, Aliman je dobio treći mandat gradonačelnika Deveselua sa 64 posto glasova.

Aliman (57) preminuo je 17. septembra u bolnici u Bukureštu. Njegovo ime već je bilo odštampano na izbornim listićima i nije moglo biti uklonjeno. U tom mjestu će ponovo biti održano glasanje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...