„A, ŠTO TEBI TREBA DA REAGUJEŠ…“: Mektić žestoko raspalio po Džaferoviću nakon pisma predsjedniku Azerbejdžana…

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić poslao je poruku predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću.

  • Politika

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 6

Bivši ministar sigurnosti BiH, a danas državni parlamentarac Dragan Mektić, burno je reagirao nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poslao poruku predsjedniku Azerbejdžana.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je pismo predsjedniku Republike Azerbejdžan Ilhamu Aliyevu.

Džaferović je u pismu osudio armenski artiljerijski napad koji je doveo do eskalacije sukoba u oblasti Nagorno-Karabah.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Azerbejdžan, s kojom ima izuzetno dobre prijateljske odnose.

Predsjedavajući Džaferović izrazio je nadu da će se oružani sukobi, koji predstavljaju prijetnju miru u cijeloj regiji, što prije zaustaviti, te da će se pregovorima doći do mirnog rješenja u skladu s relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a.

„A, što tebi treba da odmah reaguješ, a ni na koji način nemaš informacija o pravom stanju stvari u tom regionu? Svaka tvoja reakcija povlači zatezanje odnosa u BiH“, poručio je Mektić Džaferoviću.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...