DRAMATIČNI PRIZORI S LICA MJESTA: Armenija objavila videosnimke napada na azerbejdžanske vojnike…

Ministarstvo odbrane Armenije objavilo je snimak napada na azerbejdžanske trupe.

  • Hronika

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 2

Osim uništavanja vojne tehnike, na snimku je prikazan i trenutak napada na grupu azerbejdžanskih vojnika koji su stajali na otvorenom. Vidi se kako vojnici počinju da bježe sekundu prije udara, koji ih je skoro direktno pogodio, a nakon napada dio vojnika pada na zemlju.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle sedmice. Baku i Jerevan se međusobno optužuju za početak borbenih aktivnosti.

U Armeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opća mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski sat.

Sukob u Nagorno-Karabahu započeo je u februaru 1988. godine, kada je ova autonomna oblast objavila otcjepljenje od azerbejdžanske SSR. Poslije oružanog sukoba 1992-1994, Baku je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susjednih regiona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...