USVOJEN PRIJEDLOG NA SKUPŠTINI KS: Dio Prve transverzale u Sarajevu nosit će ime po legendarnom komandantu Armije RBiH

Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS je na sjednici održanoj 10. septembra usvojila mišljenje Općinskog vijeća Centar, kao i njihov zaključak o davanju spomenutog naziva.

  • Društvo

  • 29. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Skupština Kantona Sarajevo odlučila je da dio Prve transverzale od raskrsnice kod Američke ambasade do ulice Braće Begić nosi naziv Mustafe Hajrulahovića Talijana.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS usvojen je Prijedlog odluke o davanju naziva saobraćajnici Prva transverzala na području Općine Centar.

Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS je na sjednici održanoj 10. septembra usvojila mišljenje Općinskog vijeća Centar kao i njihov zaključak o davanju spomenutog naziva.

Prva transverzala je saobraćajnica koja će se protezati od centra Sarajeva do izlaza iz Vogošće i spoja sa autoputem A1. U toku je izgradnja dijela kod naselja Šip, a sljedeća dionica planirana za izgradnju proteže se od Američke ambasade do objekta „Penny“.

Mustafa Hajrulahović Talijan bio je prvi ratni komandant Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i general Armije RBiH. Preminuo je 1998. godine od posljedica srčanog udara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...