ŠOKANTAN NASTUP SJEVERNE KOREJE U UN-u: "Imamo efikasnu zastrašujuću silu..."

Sjeverna Koreja ima "pouzdanu i efikasnu ratnu zastrašujuću silu za samoodbranu" i sada se fokusira na razvijanje svoje ekonomije pogođene sankcijama, izjavio je sjevernokorejski ambasador pri Ujedinjenim narodima Kim Song.

  • Svijet

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

U obraćanju Generalnoj skupštini UN-a rekao je da se Sjevernoj Koreji još prijeti oružjem, kao što su borbeni avioni koji se koriste na Korejskom poluotoku, i "svakakva sredstva za nuklearni napad su direktno usmjerena" na ovu zemlju.

"Iskreni mir može biti očuvan samo kada neko posjeduje apsolutnu snagu da spriječi rat. Kako smo postigli pouzdanu i efikasnu ratnu zastrašujuću silu za samoodbranu, tako što smo stezali pojas, mir i sigurnost Korejskog poluotoka i regije sada su čvrsto odbranjeni", dodao je. 

'Ne možemo prodati čast'

Već pod velikim međunarodnim sankcijama zbog svog nuklearnog i balističkog raketnog programa, Pjongjang se, također, suočava sa značajnom ekonomskom štetom zbog zatvorenih granica i drugih mjera za sprečavanje koronavirusa.

Također se bori sa posljedicama nedavnih poplava.

Kim Song je rekao da je situacija sa pandemijom "pod sigurnom i stabilnom kontrolom" nakon mjera koje je poduzela vlada.

Sjeverna Koreja kaže da nema potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom.

"Činjenica je da zaista trebamo vanjski faktor za izgradnju ekonomije. Ali, ne možemo prodati našu čast u nadi za brilijantnu transformaciju - čast koju smo odbranili, vrijedna je kao naš život. Naša pozicija je tu čvrsta", kazao je Kim Song. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...