SVE NAOPAKO: Merkelova zabrinuta, govori o mogućem vojnom sukobu usred Evrope...

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je ukazala na dugotrajne tenzije između dva susjeda u Egejskom moru - Grčke i Turske.

  • Svijet

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 2

Njena reakcija uslijedila je više od dva mjeseca nakon što je intervenirala kako bi spriječila vojnu konfrontaciju između Grčke i Turske, prenose agencije.

"Teško je zamisliti koliko mala udaljenost između vojnog sukoba i mirnog rješavanja može biti u nekim slučajevima", rekla je Merkel na zasjedanju donjeg doma njemačkog parlamenta uoči sutrašnjeg sastanka Evropskog vijeća, piše "Deutsche Welle". Prema njenim riječima, tenzije Ankare s Grčkom i grčko-kiparskom stranom su visoke, a Turska je NATO partner.

Angela Merkel je navela i da Turska pokazuje izvanredne napore u smještaju izbjeglica, kritikujući Grčku zbog nedavnih događaja u kampu Morija na ostrvu Lezbos. "Trebalo bi da pažljivo uravnotežimo naše odnose i usredsredimo se na saradnju", rekla je njemačka kancelarka, opisavši odnose s Turskom kao višedimenzionalne.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...