NAJAVA NOVITETA IZ FACEBOOKA: Tiču se prijave u profile

Kompanija uvodi novi način prijave na njene popularne profile, a planira i integraciju Facebook Payja, kao i mogućnost povezivanja više korisničkih profila u "zajednički".

  • HiTec

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Facebook je uveo novi Facebook Accounts Center - olakšani način za uređivanje profila za Instagram, Facebook i Messenger.

Kompanija je objavila početak testiranja novog centra za profile u objavi na blogu About Facebook. Accounts Center je alat koji omogućava kontrolu nad Facebook, Instagram i Messenger profilima na jednom mjestu.

Pomoću njega je mnogo lakše objaviti sliku na Facebooku i Instagramu, kao i dijeliti priču na obje platforme. Accounts Center, također, uvodi Single Sign On, koji jednim pritiskom prsta omogućava odjavu ili prijavu na spomenute Facebookove platforme.

Facebook će u Facebook Accounts Center kasnije ove godine ubaciti i Facebook Pay, koji će biti integriran u Facebook i Instagram. Korištenje Accounts Centera neće promijeniti način na koji Facebook koristi vaše podatke.

Objava tvrdi da Facebook i dalje koristi informaciju da "personalizira iskustvo na svim profilima i predloži prijatelje i profile koje možete pratiti".

Ovaj razvoj situacije, mada praktičan, možda neće biti atraktivan dijelu korisnika zato što tehnički dozvoljava Facebooku da poveže korisničke podatke vaših Facebook i Instagram profila, objašnjava MakeUseOf.

(Tportal)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...