ČUDNI REKORDI: Ovo je najbrža kanta za smeće (VIDEO)

Ako ikoga zanima, dosadašnji rekord iznosio je 48 kilometara na sat.

  • Šareni svijet

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Svijet je krajem tekućeg mjeseca postao bogatiji za još dva neobična rekorda.

Za popravak rekorda u dvije discipline iz Guinnessove knjige rekorda pobrinula su se dva Engleza. Na stazi aerodroma Elvington u blizini Yorka okupilo se šaroliko društvo, a među njima je najveći interes izazvao 28-godišnji Andy Jennings. On je preradio kantu za smeće ugradivši u nju minijaturni motor, sjedalo i upravljač sa skutera za slabo pokretne osobe. Jurio je čak 65 kilometara na sat i time popravio rekord, potvrdili su ljudi iz Guinnessa. Ako ikoga zanima, dosadašnji rekord je bio 48 kilometara na sat. "Ulaskom u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda želio sam odati počast nedavno preminulom najboljem prijatelju Benu Ellisu", rekao je za britanske novine novopečeni rekorder.

A u organizaciji Straightlinersa oboren je još jedan rekord. Jason Liversidge je električno pogonjena invalidska kolica vozio 108 kilometara na sat, čime je popravio dosadašnji rekord od 100 km/h. U svom pokušaju, nažalost, nije uspio treći kandidat. On je klasična građevinska kolica vozio 68,4 km/h. Ranije ove godine, 55-godišnji Kevin Nick je vozio kolica čak 77 km/h. A to mu nije prvi rekord, jer je ranije vozio motoriziranu kolibu brzinom do rekordnih 163,5 kilometara na sat.

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...