RTS RASPALIO PO KOMŠIĆU: "On ne odslikava želje hrvatskog naroda. Ako bi se BiH raspala..."

Nakon što je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, govoreći za srbijanske medije pogrdnim riječima o Džaferoviću i Izetbegoviću, pozdravio tzv. srpsko-hrvatski dogovor protiv BiH, koju je nazvao "džamahirijom", uslijedio je novi napad na bh. zvaničnike iz Beograda, ovaj put s RTS-a.

  • Mini market

  • 30. Sep. 2020  01. Okt. 2020

  • 2

Na meti se našao član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić. Naime, govoreći za Vučićev RTS, programski direktor Demostata Zoran Panović, kao da govori za neki od zapadnohercegovačkih portala ili za zagrebačke medije, oštro je kritikovao Komšića.

"Gospodin Komšić sigurno ne odslikava želje i ambicije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali ne treba očekivati neku vrstu destrukcije Bosne i Hercegovine, jer čak i gospodin Dodik kaže da će Srbi i Hrvati zajednički tražiti da istupe iz BiH ako se nastavi majorizacija", kazao je Panovič za RTS.

"Ako bi se BiH raspala po šavu tri entiteta, mislim da bi smo dobili jednu Gazu, i dvije oblasti, srpsku i hrvatsku", dodao je. 

 (S. B.)  

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...