BIDEN NAKON PRVE DEBATE: "Trumpovo ponašanje u debati je nacionalna sramota"

Demokratski kandidat za Bijelu kuću Joe Biden rekao je u srijedu da je ponašanje Donalda Trumpa u prvoj, haotičnoj debati za američke predsjedničke izbore 3. novembra "nacionalna sramota".

  • Svijet

  • 30. Sep. 2020  01. Okt. 2020

  • 0

"Možda to ne bih trebao reći, ali ponašanje predsjednika Sjedinjenih Država je nacionalna sramota", rekao je bivši američki potpredsjednik na predizbornom skupu u Allianceu, u Ohiju.

"Ne samo da neprestano napada mene i moju porodicu, nego se obrušio i na moderatora debate", rekao je.

Demokratski kandidat za Bijelu kuću nastavio je u srijedu kampanju putujući vozom kroz Ohio i Pennsylvaniju, industrijska područja, odakle potječe (Scranton).

Upitan šta misli o tome da je američki predsjednik u debati još jednom odbio osuditi bjelačke rasiste, Joe Biden je dodao pred novinarima: "Moja poruka Ponosnim momcima i svim grupama bjelačkih rasista je 'prestanite'. To nam nije slično. To ne predstavlja nas Amerikance".

Komisija koja organizira izborne debate u SAD-u objavila je u srijedu da će uvesti dodatne mjere kako bi se "očuvao red" na idućim televizijskim sučeljavanjima, dan nakon haotične debate u kojoj su sudjelovali Joe Biden i Donald Trump.

"Sinoćnja debata je pokazala da se format budućih debata mora dodatno strukturirati kako bi osigurali uređenije rasprave o temama rasprave bile uređenije", navodi se u priopćenju tog neovisnog tijela.

Trideset pet dana prije predsjedničkih izbora, Donald Trump i Joe Biden razmjenjivali su pred milionima Amerikanaca uvrede, poruge i osobne napade a da ih moderator nije mogao spriječiti da upadaju jedan drugome u riječ.

Povjerenstvo "želi uvesti dodatne instrumente kako bi se očuvao red do sljedećih debata", 15. i 22. listopada, dodalo je.

Iduće sedmice će potpredsjednici dvojice kandidata, potpredsjednik Mike Pence i demokratska senatorica Kamala Harris, sudjelovati u debati u Salt Lake Cityju.

Prva rasprava predsjedničkih kandidata je, kako izgleda, privukla mnogo manji broj gledalaca nego ona prije četiri godine koja je postavila rekord, po prvim podacima objavljenim u srijedu. Na američkim nacionalnim televizijama pratilo ju je, po procjenama, 28,7 miliona gledalaca a raspravu Trumpa i Hillary Clinton 2016. oko 45 miliona.

Prema anketi mreže CBS 48 posto ljudi smatra da je demokratski kandidat Joe Biden bio bolji, a 41 posto misli da je u debati pobijedio Donald Trump. Ostali misle da su izjednačeni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...