SUĐENJE DRAGANU VIKIĆU I JUSUFU PUŠINI: Tužilaštvo okončalo dokazni postupak; Evo kako će se dalje odvijati proces...

Ulaganjem preostalih materijalnih dokaza Tužilaštvo Bosne i Hercegovine okončalo je izvođenje dokaza na suđenju za ubistva vojnika u Velikom parku u Sarajevu, počinjena u aprilu 1992. godine.

  • Hronika

  • 01. Okt. 2020  01. Okt. 2020

  • 1

Tužilaštvo je uložilo oko 100 dokaza, na koje su odbrane uložile prigovore.

Braniteljica Dragana Vikića Adna Dobojlić na većinu dokaza uložila je prigovor relevantnosti, a za dio i prigovor autentičnosti i zakonitosti. Dobojlić je rekla da kod jednog broja dokaza odbrani nisu dostavljeni dokumenti iz priloga, što je tužiteljica Vesna Ilić negirala kazavši da jesu.

Za zločin u Velikom parku, osim Vikiću, sudi se i Jusufu Pušini, Nerminu Uzunoviću i Mladenu Čovčiću.

Vikić je, kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava, optužen da nije spriječio ni preduzeo mjere kažnjavanja podređenih, kao i Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine (RBiH). Uzunović i Čovčić su optuženi kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

Vikićeva odbrana u svom dokaznom postupku planira pozvati 33 svjedoka.

Prvi svjedoci Vikićeve odbrane planirani su za nastavak suđenja u novembru. Tačan termin bit će određen naknadno.

(SB/Hayat.ba)   

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...