VUČIĆ PODLEGAO PRITISKU JAVNOSTI: "Srbija će uraditi kompletnu reviziju za svaku smrt, za svakog čoveka"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uraditi kompletnu revizuju podataka o broju umrlih od Covida-19 i poručio da država ništa nije krila.

  • Regija

  • 01. Okt. 2020  02. Okt. 2020

  • 1

"Srbija će uraditi kompletnu reviziju za svaku smrt, za svakog čoveka, da vidimo kako to izgleda. A to će da rade kliničari", poručio je Vučić i dodao da ne misli da će tu biti mnogo velikih razlika.

On je rekao da država ništa nije krila i da će transparentno raditi i u budućnosti.

Govoreći o neslaganju podataka o broju preminulih od koronavirusa, Vučić je rekao: "Ponosan sam na sve lekare, niko od nas nije slagao nijednu jedinu reč. Čuo sam se sa ljudima iz Batuta, oni kažu da imaju manje umrlih".

Generalna odluka EU o zabrani ulaska

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je to što građanima Srbije i dalje nije dozvoljen ulaz u Evropsku uniju, generalna odluka EU koja se odnosi na zemlje koje nisu članice EU.

"Kako da kažu puštamo Srbiju, a nećemo pet drugih, to je bila an ženeral odluka", rekao je Vučić.

On je rekao da se u Srbiji često vodi kampanja protiv EU, koju on ne razumije i da u EU nisu odlučivali o ulasku građana Srbije, već o zemljama koje nisu članice EU.

"Naši rezultati su ubedljivo najbolji, to je nesporno, ali nisu doneli odluku jer kod sebe imaju tešku situaciju", rekao je Vučić.

Vakcina neće biti birana po zemlji porijekla

Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija biti "na početku kolone" među zemljama koje će nabaviti vakcinu protiv koronavirusa i da će vakcina ili više njih biti uvezene kada budu sigurni u njihov kvalitet.

Vučić je rekao da vakcina neće biti birana po zemlji porijekla, već u skladu sa ljekarskim protokolima.

"Moraćemo da dobijemo sastav vakcine a ne samo gotov proizvod. Ako bude više dobrih vakcina imaćemo više vakcina, ako je jedna dobra imaćemo jednu", rekao je Vučić.

On je rekao da se za sada najavljuje da će vakcina protiv koronavirusa koštati između 20 i 27 dolara, kao i da će troškove vakcine za one koji treba da je prime pokriti država.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...