ZAVIRITE U VOJNI KOMPLEKS NA KOJI JE TITO POTROŠIO MILIJARDE DOLARA: Ovo je najveći podzemni aerodrom JNA ikada napravljen, a nestao je U SAMO PAR SEKUNDI (VIDEO)

Tuneli ovog zdanja prostiru se 3.500 metara unutar utrobe planine Plješevice, u blizini Bihaća, na samoj granici Hrvatske i BiH.

  • Jeste li znali

  • 01. Okt. 2020  02. Okt. 2020

  • 0

Željava je najskuplji je vojni projekt nekadašnje JNA, nastao u vrijeme Titovog straha od napada SSSR-a.

Za izgradnju tog podzemnog aerodroma potrošeno je između 6 i 8 milijardi (tadašnjih) dolara, a nestao je par sekundi nakon što je JNA 16. maja 1992. aktivirala 50 tona eksploziva.

Tuneli ovog zdanja prostiru se 3.500 metara unutar utrobe planine Plješevice, u blizini Bihaća, na samoj granici Hrvatske i BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...