SUAD BEŠLIĆ ODGOVARA: "Nisam pristao na ucjenu firme 'Josef Lentner GmbH'"

Odgovor Suada Bešlića objavljujemo u cijelosti.

  • Mini market

  • 02. Okt. 2020  02. Okt. 2020

  • 0

Veliki interes javnosti izazvao je tekst kalesijskog privrednika Suada Bešlića, koji se kandidovao na načelničku poziciju u ovome gradu i koji je govorio o problematici u Kalesiji. Nakon teksta je uslijedilo reagiranja prozvanih strana, a sada Bešlić ponovno odgovara na demanti koji je, putem svoje advokatske kancelarije, poslala njemačka firma "Josef Letner GmbH".

Odgovor Suada Bešlića objavljujemo u cijelosti:

- Povodom demanta objavljenog na portalu „Slobodna Bosna“od strane firme Josef Lentner GmbH i dostavljenog preko advokatske kancelarije Elezovic-Dževdetbegović iz Tuzle, želim naglasiti sljedeće:

Na sastanku u firmi Josef Lentner GmbH između gdina Hausmanna i aktuelnog načelnika općine Kalesija Seada Džafića nije došlo do dogovora o zajedničkoj saradnji na području općine Kalesija jer se nisu mogli dogovoriti kome će pripasti 51% udjela u firmi a sa udjelom 50% - 50% nisu htjeli potpisati zajedničku saradnju. Tako je propala ideja o „Jeftinoj radnoj snazi“ u općini Kalesiji.

Nadalje, u dopisu firme Josef Lentner GmbH koja navodi da su demanti netačni, istina je sljedeća: kada nisam pristao na ucijenu gdina Mathiasa Hausmanna da se dobit od 638.000,00 KM proknjiži kao nedostatak u kvalitetu proizvoda (suosnivač u firmi Sućo d.o.o Živinice) firma Josef Lenther GmbH suprotno odredbama i ovlaštenjima, putem e-maila „dokaz dopisa je također u prilogu dosavljenim redakciji) naređuje gdinu Fadilu Husiću knjigovođi firme Sućo d.o.o Živinice (vlasnik firme Spectrum) da raspiše konkurs za prijem radnika na poziciji: (Stellenbeschreibung technischer Produktionsleiter Bosnien) (dopis u prilogu dostavlje redakciji).

Iako nadležni organ kompanije Sućo d.o.o Živinice nije donio odluku o zamjeni direktora društva, knjigovođa firme gdin Fadil Husić bez ovlaštenja Uprave društva i samoinicijativno za potrebe sprovedbe „konkursa“ za radno mjesto „direktor proizvodnje“ otvara e-mail adresu: suco.oglasi@hotmail.com prevodi test sa njemačkog na bosanski jezik, te raspisuje konkurs za prijem direktora u firmi Sućo d.o.o Živinice bez mog znanja.
Nakon saznanja o igranci koja mi se priprema, u telefonskom pozivu gdin Fadil Husić potvrđuje sve navedeno i traži od mene, direktora firme, da pristanem na prijedlog gdina Mathiasa Hausmanna suvlasnika firme, sljedećim riječima “Tvoji su dani odbrojani“.

Ja, kao direktor firme angažujem advokatsku kancelariju Muhić iz Tuzle koja svojim dopisom prekida svu dalju saradnju sa knjigovodstvenim servisom Spectrum Kalesija.
(Dopis advokatske kancelarija Muhić u prilogu dostavljen redakciji).

Dan poslije toga, firma Josef Lentner GmbH zbog otkaza knjigovođi firme Sućo d.o.o Živinice gdinu Fadilu Husiću, prekida svu dalju saradnju sa firmom Sućo d.o.o. Živinice –
(U prilogu dopis o prekidu saradnje – dostavljen redakciji).

Znači, ja, Suad Bešlić nisam pristao na ucjenu firme Josef Lentner GmbH da dobit od 638.000,00 KM knjigovođa gdin Fadil Husić proknjiži kao nedostatak u kvalitetu proizvoda, niti da sam pristao na ucjenu da se zaposli druga osoba u firmi na poziciju direktora društva koju i dan danas obnašam.  

Zamolio bi firmu Josef Lenter GmbH da objasni javno, kako je angažovala radnike firme Sućo d.o.o Živinice u svom pogonu, gdje su radnici firme napravili 40 vatrogasnih vozila i na koji način je isplatila 5.500 radni sati zbog čega je istu pretresla Njemačka policija.

Presedan u Njemačkom pravosudnom sistemu.

Firma Josef Lentner GmbH nije odgovorila na tužbu firme Sućo d.o.o Živinice na vrijeme koje je zatražio općinski Sud u Tuzli. Razlog tome je: Općinski Sud u Ebersbergu je zaprimio tužbu firme Sućo d.o.o Živinice poslatu putem Pravosuđa Bosne i Hercegovine, isti organ ne može tačno da potvrdi datum kada je Sud iz Ebersberga dostavio tužbu firmi Josef Lentner GmbH. (Dokaz u prilogu – dostavljen redakciji)

Iako je Pravosuđe Njemačke obavezno po Konvenciji o dostavljanju inostrano sudskih i vansudskih akata u građanskim i trgovinskim stvarima (Hag 15.novembar 1965.) obavezalo se da ispunjava svoje obaveze časno i pošteno, u ovom slučaju se javno vidi korupcija u Njemačkoj Pravosudnmom sistemu.

Povodom ovog presedana kao građanin države Bosne i Hercegovine, i čovjek koji je dugi niz godina živio u SR Njemačkoj, tražim od Ambasde SR Njemačke u Bosni i Hercegovini da se oglasi po navedenom pitanju.

S poštovanjem

Suad Bešlić

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...