KO JE UBIO SARAJEVSKE POLICAJCE: Trifković i Obradov predani u nadležnost Tužilaštva RS-a, NALAZE SE NA SLOBODI…

Dana 26. oktobra navršit će se pune dvije godine od ubistva dvojice sarajevskih policajaca, a da izvršioci ovog krivičnog djela još nisu otkriveni niti privedeni pred lice pravde.

  • Društvo

  • 03. Okt. 2020  03. Okt. 2020

  • 0

Srećko Trifković i Miloš Obradov, koji se dovode u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića prije dvije godine, nalaze se na slobodi, mada su predani u nadležnost Tužilaštva Republike Srpske zbog drugog krivičnog djela, ubistva Damira Ostojića.

“Navedena lica u Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, nisu ispitana na okolnosti ubistva sarajevskih policajaca, jer u odnosu na to krivično djelo ne može biti zasnovana nadležnost ovog tužilaštva, već Tužilaštva Kantona Sarajevo. Potrebno je da se za ove i druge informacije vezano za navedena lica obratite Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Republičko javno tužilaštvo postupa u drugom predmetu u kojem se navedena lica vode kao osumnjičeni i isti se brane sa slobode, odnosno nije na snazi mjera pritvora po rješenju Okružnog suda Banja Luka”, rekla je za N1 Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...