PREOKRET U NJEMAČKOJ: Čelnici Volkswagena donijeli konačnu odluku, popularni Škodin model neće više biti dostupan…

Sumrak dizelaša se nastavlja, pogotovo u manjim automobilima i kompaktnoj klasi. 

  • Auto

  • 04. Okt. 2020  

  • 0

Škoda je bila prva podružnica u VW grupi, od 2018. godine, koja više nije nudila dizel varijantu za mali gradski automobil, Fabiju. Potražnja za dizelskim motorom bila je preniska, a tehnička konverzija prema strogim EU standardima emisija učinila ju je neisplativom.

Fabia je bila tek početak dizelskog kraja. Za njemačko tržište već neko vrijeme se ne nudi niti dizelska verzija Kamiqa dok se od ovog mjeseca više ne nudi niti Scala s TDI motorom. To je najavio glasnogovornik Škode u intervjuu. Razlozi su isti – premala potražnja za dizelom.

Impulsi s njemačkog tržišta su važni jer ako tamo ne idu dizelski motori sa sljedećim generacijama ovih automobila oni bi mogli biti izbačeni iz ponude i na ostalim tržištima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...