"SB" DOZNAJE; HAOS UNUTAR SARAJEVSKE OPOZICIJE: Svađa oko eventualne premijerske fotelje

Kako "Slobodna Bosna" saznaje iz vrlo upućenog izvora unutar sarajevske opozicije, pregovori oko formiranja nove vlasti u Kantonu Sarajevo su naišli na ozbiljan problem.

  • Mini market

  • 04. Okt. 2020  04. Okt. 2020

  • 4

Prije nekoliko dana, na sastanku koji je održan sa rukovodstvom Naše stranke i nezavisnim zastupnicima, Našoj stranci je rečeno kako Edin Forto, bivši premijer koji je smijenjen nakon godinu dana rada, ne može opet zauzeti premijersku poziciju ukoliko opozicija osigura 18 ruku u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ovakav zaplet situacije sasvim sigurno nisu očekivali predsjednik stranke Peđa Kojović, a ni sam Edin Forto, jer u proteklim danima javno lobiraju za povratak Forte na premijersku poziciju. Kako naš izvor tvrdi, ovo upravo i jeste jedan od razloga zašto Forti neće biti dopušteno da još jednom sjedne u premijersku stolicu.

Kako također saznajemo, dodatni razlog zašto Forto nema podršku da postane premijer je i loš odnos koji ima sa pojedinim opozicionim zastupicima. Novu većinu bi trebala činiti i dva zastupnika koji su nekada bili Fortine stranačke kolege, Elvis Vreto i Damir Marjanović, a odnosi između njih su u potpunosti narušeni.

Rasplet ove situacije se unutar opozicije očekuje u narednim mjesecima, a po tvrdnjama izvora našeg portala bez aktivnijeg uključivanja Elmedina Konakovića u cijeli proces, dogovor će biti teško postići.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...