DUGO SE ČEKALO, A SADA JE DOBILO SLUŽBENU POTVRDU: Vučić na pres-konferenciji obznanio ime mandatara nove Vlade Srbije

Predsjednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić je, nakon sjednice predsjedništva te stranke, saopštio da je odlučeno da mandatar za sastav nove Vlade bude Ana Brnabić. "Imali smo više kandidata i na stranačkom nivou sam o tome govorio. Potpisao sam odluku, o Ani Brnabić imam visoko mišljenje", dodao je i rekao da je radila dobro i u interesu Srbije i da nema šta veliko da joj zamjeri. "Mislim da je to dobar izbor", kazao je.

  • Regija

  • 05. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 0

Vučić je naveo da je mandatarki rekao da razmisli o uvođenju dva ministarstva - za ljudska prava i ravnopravnost polova i društveni dijalog i drugo - za brigu o porodici, djeci i demografiji.

- Zamolio sam mandatarku da, ako je moguće, 50 odsto ili blizu 50 odsto članova Vlade budu žene, mislim da bi to bilo revolucionarno i pokazali kako na djelima izgleda ravnopravnost, istakao je.

Vučić je zahvalio građanima što su izašli na izbore, dodajući da je veoma važno da su ti izbori protekli mirno i "gotovo bez incidenata", a da su građani pokazali time koliko poštuju demokratiju.

(SB / N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...